Door het gebruik van potplanten kun je een persoonlijk tintje aan je omgeving geven. Harmonie kan worden bereikt door verschillende schakeringen van dezelfde kleur te mengen en dit kleurenschema consequent toe te passen. Als je een voorkeur hebt voor levendige kleurenspectakels, combineer dan heldere kleuren in een pot, mand of bloembak voor een mix&match effect.

Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende texturen en vormen van planten om een extra dimensie aan je tuin of interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van siergrassen met vetplanten voor een interessant contrast. Vergeet ook niet om rekening te houden met de verzorgingseisen van elke plant om ervoor te zorgen dat ze allemaal gelukkig en gezond blijven in hun nieuwe thuis.

 

Éénjarigen planten

Vanaf de tweede helft van mei is het weer tijd om je éénjarige planten buiten te zetten, of ze nu in de volle grond of in potten staan. Planten zoals surfinia, campanula, verbena en vlijtige liesjes zorgen voor een levendige en kleurrijke tuin. Zorg ervoor dat je de potten vult met potgrond tot ongeveer twee centimeter onder de rand, geef ze voldoende water en vergeet niet de verwelkte bloemen te verwijderen. Daarnaast kun je ook overwegen om wat meststof toe te voegen voor extra voeding. Geniet van het tuinieren en een prachtige zomer!